tirsdag 26. februar 2013

Fine feer...

Da har jeg fått sydd enda et sett med bukse og t-skjorte, denne gangen med de nydelige feene fra Sydilla. Ribben og stretch-dongrien er fra Stoff & Stil.



Buksen er sydd etter mønster fra Minikrea, t-skjorten fra Stoff & Stil; begge i størrelse 4 år.

Hele settet ble gitt bort i gave i dag til en liten venninne :)

lørdag 23. februar 2013

Tøffe klær til tøff gutt

Da har jeg fått sydd ferdig settet med bukse og t-skjorte til kuleste Sivert. Dette blir helt geniale barnehageklær til våren.


T-skjorten er sydd etter mønster fra Stoff & Stil, størrelse 6 år. Stoffet er hodeskaller i jersey fra Mischas kjøpt hos Sydilla. Buksen har jeg vist fram tidligere.




Kuleste gutten i Asker :)

mandag 18. februar 2013

Karnevalstid

Etter litt diskusjoner fram og tilbake, ble vi enige om at Storebror skulle kle seg ut som Robin Hood på karneval i barnehagen.

Jeg har sydd kostyme i grønn vadmel og imitert skinn fra Stoff og Stil. Totalt består drakten av kofte, kort kappe, hatt med fjær, belte, skinntøfler og pilkogger. I tillegg har han en pose gullmynter som seg hør og bør. Våpen er ikke tillatt i barnehagen, men vi får se om vi ikke får supplert med en bue etter hvert.


Robins muntre katt har sneket seg med på bildet; de muntre menn er det ingen som har sett...

tirsdag 5. februar 2013

Et bra nybegynnerprosjekt

Mange har lyst til å begynne å sy, men sliter litt med å komme igang med et egnet prosjekt. I dette innlegget tar jeg for meg hva som trengs av utstyr og materieler for å få til en bukse, omtrent som denne:



Buksen er sydd i stretch denim fra Stoff og Stil, med svart ribb i livet fra samme sted. Til lommer har jeg brukt kul jersey med hodeskaller fra Mischas; kjøpt hos Sydilla. Kantebåndet er av ribb.

Jeg bruker Stoff og Stil som referansebutikk for hva man må kjøpe inn av materialer og småting, men f.eks. Panduro har også et rimelig bra utvalg av denslags.

Utstyr:


Man trenger et bra mønster å sy etter; et plagg med god passform og enkel syveiledning er en stor fordel når man er helt fersk. Et vellykket resultat er jo viktig for om man ønsker å fortsette å sy.
Jeg vil anbefale Ballongbuksen fra Minikrea(finnes i 0 - 9 mnd, 1/2 - 3 år og 4 - 10 år) som et godt utgangspunkt. Den kan gjøres veldig enkel, eller man kan sy den med en litt mer avansert vri etter hvert. Passformen er super for barn, den finnes i mange størrelser og den passer like godt for både gutter og jenter.
Mønsteret er for eksempel å få kjøpt her.

Materialer:
  • 1 meter eller mindre med egnet buksestoff (for eksempel denim, twill, baby cordfløyel -veldig avhengig av hva slags bukse du vil lage)
  • Ca 0,25 meter med ribb (til å ha i livet).
  • Strikk, 25 mm bred, til midjen
  • Strikk, 5 mm bred, til bena
  • Matchende sytråd -anbefaler IKKE Stoff og Stil sin tråd, den loer, bruk heller Gütermann (fås kjøpt på f.eks. Kid, Princess, Panduro)
  • (Stoffrester om du vil lage en liten applikasjon)
  • (Vliesofix til å "lime" applikasjonen på buksen med)


Så er det bare å sette i gang...

Husk å vaske alt stoffet før du tegner av mønster og klipper (på samme vask som du vil vaske det ferdige plagget) slik at det har krympet ferdig før du syr!

Her er noen bukser jeg har laget. Det som inspirerte meg til å starte å sy selv var de flotte buksene fra danske Mixed (som er å få kjøpt i nettbutikken Mælkechokolade).

søndag 3. februar 2013

Snasen dame

Min første voksenkjole er et faktum, og gjett om jeg er fornøyd!

Kjolen heter "Sukkertøykjole" og er tegnet av bloggeren "Klinkekult". Mønsteret er med i boken "Made by me - sybloggernes beste oppskrifter". Snittet er veldig fint med høyt empire-liv, og passer veldig godt til alle med typisk "kjerringfasong". Jeg har sydd den i størrelse M, og satser på at den skal passe enda litt bedre til sommeren ;)

Stoffene har jeg hatt liggende en stund. Poplin med japan-damer og bringebærrød twill er fra Stoff og Stil, kjøpt for lenge siden. Den ensfargede er broadcloth (tettvevd, mykt bommullsstoff) fra fabric.com. Fargen jeg har brukt heter 30's Hyacint. Kjolen er egentlig et resultat av at jeg ville teste ut mønsteret, og måtte ta de stoffene jeg hadde liggende, og som jeg hadde råd til å "kaste bort" om kjolen skulle vise seg å ikke passe. Jeg har store planer om å sy opp flere kjoler i finere stoffer etter hvert.



lørdag 2. februar 2013

En ny knytebukse er født

-denne gangen i ull.

Dette fine ullstoffet kjøpte jeg på Skipper Stoffer i København da jeg var der med jobben i høst. Vaffelstrikken gjør at buksa blir litt ekstra lun og god, dessuten ser det utrolig lekkert ut. Det må legges til at stoffet, og særlig ribben, ikke var det letteste å sy av, men jeg fikk trikset det til på et vis. Knytebåndene ble litt for lange, så de tror jeg rett og slett at jeg skal klippe av litt.





Mønsteret er fremdeles fra Jubel og hentet fra boken "Made by me".