søndag 28. april 2013

Signaturplagg liksom?

Rådyrbuksene har blitt veldig populære, og jeg har blitt spurt om å sy enda flere på bestilling. Jeg har litt vondt for å si nei (og det er morsomme klær å sy), så her kommer det mer; -om jeg kan sies å ha et signaturplagg, må det vel kanskje bli denne ballongbuksa?


Denne varianten er sydd i myk og god stretchjersey fra Hilco, knallrosa ribb i livet og et herlig retro stoff i lommer og på rådyr. Siden buksa er i en litt større størrelse, har jeg valgt å gjøre ribben litt smalere i livet. Jeg synes det blir finere til de store barna. Alle stoffene, pluss mønster, er å få kjøpt hos Sydilla. Buksen er i størrelse 6 år og finner etter hvert veien over grensen til Sverige.



En litt mindre utgave i størrelse 1 år. Buksen er sydd i stretchdongri fra Stoff og Stil, cerise ribb fra samme sted, samt en stoffrest jeg har liggende.


Mottageren ytret ønske om noe matchende tilbehør; og da fikk jeg til et pannebånd i samme cerise ribb påsydd et lite hjerte av det samme stoffet som på buksen. Bukse og pannebånd sendes avgårde til vestlandshovedstaden på mandag.

Så håper jeg bare at mottagerne blir fornøyd med sine nye bukser, og med det vinker jeg farvel til rådyrene for en god stund framover :)

Tidlig en søndagsmorgen...

Sent i går kveld sydde jeg et pannebånd til Vesla med et søtt lite hjerte applikert på. I morges lurte Storebror  på om jeg ikke skulle sy noe til han også; helst pannebånd. Med det var det bare å dra fram maskina igjen og sette seg til. Storebror fikk velge design selv, -Supermann (selvfølgelig). En stund etter var begge riktig så fornøyde.




Begge pannebåndene er sydd i ribb fra Stoff og Stil. Vesla har fått applikert på et hjerte av en stoffrest jeg har liggende; matchende bukse er på vei. Storebror har svart ribb med et kjøpt Supermann-merke sydd på.

lørdag 20. april 2013

Leveringsklart

På torsdag skal det være kafé med tombola og loddsalg i barnehagen til storebror og vesla. Mitt premiebidrag blir denne gangen hjemmesydd; luer, pannebånd og en rådyrbukse.



Buksen er helt lik den jeg viste fram i et tidligere innlegg.

Dette er første gangen jeg har prøvd meg på luer og pannebånd; kjempelett og kjemperaskt! Luemønsteret fant jeg hos bloggeren KokaLaL. Hun skriver at mønsteret er 3-7 år, men jeg måtte gjøre det noe større for at det skulle passe på min femåring.

Pannebåndene fant jeg hos flinke Gekko.

De kule jersey-stoffene er kjøpt inn litt her og litt der; Liandlo, Stoff og Stil og Stofstedet. Disse nettbutikkene finnes i høyre marg her i bloggen :)