tirsdag 28. mai 2013

Potensiale for et langvarig forhold

Jeg har kjøpt meg ny symaskin, en Janome MyLock 644D; -en såkalt overlockmaskin. "Alle" som syr en del er ekstremt begeistret for sine overlockmaskiner og mener at det var en liten syrevolusjon å få en slik i hus. Jeg lot meg friste og gikk til innkjøp av vidunderet en regntung vårdag i midten av april. Etter første møte var jeg, mildt sagt, betenkt i forhold til hva jeg hadde brukt penger på. Det gikk alt for fort, maskinen skjærer i stoffet og det er lite rom for anger om man syr feil. Det gikk over stokk og stein for å si det rett ut.

Maskina ble stående et par uker urørt og jeg bare skulte bort på den imens jeg sydde skikkelige klær på den skikkelige maskina mi; den som jeg er godvenner med.

I forrige uke kom jeg meg endelig på introkurs hos Asker og Bærum Symaskinsenter, der jeg hadde kjøpt maskina. Det var opptur De Luxe, og jeg fikk gode råd og tips om syteknikk. Jeg fikk også testet ut mye av det jeg ikke skjønte helt fra brukerhåndboken. På kvelden lot jeg det bare stå til og satte overlocknålene i en av de fineste (synes jeg) stoffene jeg hadde liggende. Resultatet ble et sett i jersey til vesla; kjole, haremsbukse og pannebånd. Om noen synes at det blir vel mye å kle opp ungen i orange fra topp til tå, kan jeg være tilbøyelig til å være enig det. -Men det får stå sin prøve; stoffet er et fantastisk gladstoff!



Rundet ermene på kjolen har jeg sydd en rynkesøm; det er helt fantastisk enkelt med overlocken, og kantet med hvit ribb. Det ble ganske så lekkert og er et fint alternativ til å sette i strikk. Rundt kanten nede på kjolen har jeg sydd en rullefald og satt trådspenningen slik at man får litt bølgeeffekt. Enkelt, kjapt og fint :) Jeg har kantet med ribb rundt halsåpningen og brukt de samme båndene til å knyte sammen bak; der er det en liten splitt slik at det er lettere å få over hodet. (Kjolen ligger altså bak fram på bildet)

Buksa, som kalles "Summer Sea" og finnes i siste Ottobre (nr. 3/2013), har ribb i livet og nede rundt beina. Da fikk jeg testet det også. Litt knot med den trange benribben, men det gikk overraskende greit. Passformen er av typen litt vid og knelang.

Pannebåndet er litt mer plankekjøring, men det er viktig å starte med noe som får opp selvtilliten :D

Alt i alt er jeg veldig fornøyd med resultatet. Sømmen fra en overlock ser veldig profesjonell ut og det gir klærne et løft. Det går veldig kjapt å sy og man slipper å kaste over kantene. Viktigst av alt: Underveis ble jeg veldig komfortabel med maskinen, og koste meg med syingen. Jeg angrer absolutt ikke på kjøpet og kan nå skjønne hva begeistringen bunner i hos andre "sydamer".

mandag 13. mai 2013

He's a really nowhere man

-og dermed gir jeg meg med sangtitler av ymse slag.


Denne überkule buksen heter "Nowhereman pants" og mønsteret er å få kjøpt som nedlastbar pdf fra Shwin designs. Størrelsene går opp til 10 år. Dette er en veldig kul bukse når poden (eller prinsessen?) insisterer på at de barnslige ballongbuksene er helt ut. Her snakker vi flatfront, beltehemper og baklommer!


Buksa er sydd i grå lin/bomullsblanding og foret i lommene er et gråstripete bomullsstoff det også kommer en bondeskjorte i etter hvert. Knappene som holder hempene på plass er prikken over i'en.


For å unngå å tråkke på buksekanten har jeg sydd knapphull og dratt en grå skolisse gjennom løpegangen. Nå kan vi justere hvor stramt det skal være, eventuelt ta den helt bort når bena blir lange nok til det :)

Lille kattepus, hvor har du vært?

Vesla elsker katter.
Hun synger om katter og hun snakker om katter. Nå har hun sannelig fått en liten dongribukse med en katt på leggen; hurra!


Mønsteret er favoritten fra Minikrea, omtalt i mange blogginnlegg tidligere. Jeg har prøvd meg på en ny vri på lommene. Det ble forsåvidt vellykket, men på en eller annen måte liker jeg de buede lommene jeg har brukt tidligere bedre (?).


Legg merke til det proffe symerket jeg har fått meg :D


Det kule, retro stoffet som er brukt i lommer og applikasjon heter Theresia og er å få kjøpt hos Sydilla.

Basisplagg til stor gutt

Storebror vokser om dagen og trenger nye bukser og t-skjorter. Her er en oppsummering i brunt og turkis pluss en dæsj dongri; alt i str. 6 år :)

  
  

Det er turkise monstertrucker fra Sydilla. Vespaene og hjortene er fra Stofstedet. Buksa er sydd i brun stretch-twill fra Stoff og Stil; slitesterk og tøyelig, akkurat det en aktiv femåring trenger.


Det har blitt en helt plain dongribukse i stretch-dongri med lommer (obligatorisk). Storebror mener han har vokst fra mye pynt og stæsj (om det ikke er spiderman eller star wars); jeg mener en rakett i rumpa er mer beskrivende :D

fredag 10. mai 2013

17.mai-kjolen

Det er morsomt å vise fram kjolen som vesla skal feire 17.mai i; i Legoland til alt overmål :)




Mønsteret er ballongkjole fra Stoff og Stil, det skjønne stoffet er Michael Millers Morning Flower Fairies Garden Apple kjøpt fra Fabric.com. Jeg synes at disse feene passer helt perfekt til slike søte ballongkjoler.



Bak lukkes kjolen med en søt liten prestekrage-knapp.

lørdag 4. mai 2013

Bukse til tullemor



Vesla har fått en bukse som matcher pannebåndet jeg sydde. Satt som et skudd, og både stor og liten er superfornøyd.


Rundt bena er det sydd pompom-bånd i samme knallrosa farge som ribben. Buksa er sydd i stretchdongri fra Stoff og Stil; perfekt til barnehagebruk utover våren.


Over bleiebaken har jeg sydd et hjerte.

torsdag 2. mai 2013

En etterlengtet t-skjorte

Denne har Storebror ventet en stund på, og den ble umiddelbart tatt i bruk da den endelig ble klar :)



Både bilstoff, ribb og mønster er fra Stoff og Stil. Størrelsen er 6 år, og med overraskende (til å være S&S) god passform; litt smal og med god lengde.
Beklager litt dårlig bilde der jeg har tredd t-skjorta på en alt for stor kleshenger. Skal prøve å erstatte med et actionbilde etter hvert :)