fredag 19. juli 2013

Hettegenser til kul femåring

I går kveld sydde jeg ferdig denne til Storebror; den traff midt i blinken, og til tross for 25 grader og sol i dag, har gutten stilt i langermet genser med foret hette ;)





Hettegenseren er sydd etter mønster fra det nyeste Ottobre, 4/2013. Jerseyen med mønster fra Star Wars er kjøpt fra Ixat. Inni hetten er det foret med stjernestoff i svart og hvit, og kantingen er rød ribb fra Stoff og Stil.

Utvalget av stretchstoffer med fine trykk er etter hvert enormt, men det er ikke alltid like lett å finne mønster og trykk som ikke blir for barnslige for en liten gutt som begynner å vokse til. Jeg har derfor valgt å lage en liten samling av stretchstoffer med trykk som passer for de litt større guttene.

Savanneprint fra Stoff og Stil
Bilprint fra Stoff og Stil
Monstertrucker fra Sydilla (flere farger)
Star Wars fra Ixat
Skippern fra Ixat
"Dorky Doggy" fra Michas (flere farger)
Hodeskaller fra Michas (flere farger)
Scooter fra Jofotex (flere farger)
Hjorter fra Stofstedet (flere farger)
Baseball fra Tyg.se
Rock City fra Tyg.se
Biler fototrykk fra Stofstedet


Dette var noe av det jeg kom på i farten, i tillegg har vi selvfølgelig striper, ruter, stjerner og prikker som alltid vil fungere. Kom gjerne med flere tips om du vet av noen kule guttestoffer.

tirsdag 9. juli 2013

Søt knickers i falsk vaffelsøm



Det måtte jo bare bli en slik "vaffelsøm"-knickers til vesla nå i sommer. Kjempesøt, enkel og rask å sy :)



Vaffelsømmen (egentlig en falsk vaffelsøm)er sydd ved å bruke elastisk (strikk) undertråd og sy flere lengder med vanlig rettsøm. Stoffet er en rest av Liberty-stoff jeg hadde liggende.