søndag 25. august 2013

Kjole til stor prinsesse

Det har blitt enda en Feliz-kjole, i str. 146-152, til en av mine fine nieser som blir ni år i oktober. Det blir spennende å høre om den faller i smak hos de store jentene...





søndag 18. august 2013

T-skjorte til trettiseksåringen

Mannen klager på at det blir sydd alt for lite klær i str trettiseks år her i huset; det har jeg tenkt å prøve å gjøre noe med.
Først ut er denne t-skjorten i Skipper'n stoff fra Ixat.



Mønsteret heter "Jalie Men's T-Shirt Pattern" og inneholder mønster for menn fra to til hundre år; det er kjøpt hos Fabric.com.


Fornøyd ja...

Vinn sybok

Hos Maja, med den fine bloggen Majas Hobbykrok, kan man nå vinne en sybok jeg tror har potensiale til å bli en ny favoritt når den kommer i midten av september. Boken kan du bla i her.

Hiv deg med da vel: Vil du vinne årets flotteste sybok?

Majas blogg er forresten vel vertdt en titt enten du har lyst til å vinne sybok eller ikke; jeg liker spesielt godt settene hun syr med shorts og singlet.

søndag 11. august 2013

Sommerbukse

En sommerbukse i ballongfasong er sydd i nydelig Liberty-stoff, størrelse 4-5 år. Denne finner veien ut av huset etter helgen :)

lørdag 3. august 2013

Kjole sydd til bistandsprosjekt

Via et syforum på Facebook, fikk jeg vite om prosjektet "Dress a girl around the world", som nå har fått en norsk grein etter initiativ fra to flinke sydamer på nevnte forum. Formålet er kort sagt å sy kjoler som blir gitt til vanskeligstilte jenter verden over.

Vil du vite mer om prosjektet, eller bidra med håndsydde kjoler, kan du lese mer på Facebook-siden deres eller på bloggen.

Jeg har kastet meg på og har tenkt å sy opp noen kjoler av stoffer jeg har liggende i hyllene her. I den anledningen fikk jeg også testet ut et mønster fra den nydelige japanske syboken "Girls Style Book" av Yoshiko Tsukiori.

Det er noen enkle kjoleregler man må følge når man syr; blant annet skal kjolen ha lomme og alle kjoler skal merkes med logoen til prosjektet.
Det spreke stoffet er kjøpt fra Stofstedet og pyntebåndet med pompom er fra Sugar Pink Boutique.