søndag 29. september 2013

En ny liten høstjakke

Jeg har sydd The Abbey Jacket fra Shwin Designs. Søt jakke i fleece som er kjempelett å sy :)













Microfleece fra Stoff & Stil er kombinert med So Sophie fra Riley Blake designs. De lyseblå knappene gjør seg sammen med det brune :)

fredag 27. september 2013

Actionbilder

Her er noen actionbilder av Uptown Girl jakke og lue fra forrige innlegg. Det er fremdeles deilig høstvær her i Asker :)

God helg til dere!





tirsdag 24. september 2013

Uptown Girl

Jeg har lenge hatt lyst til å teste ut mønsteret "Uptown Girl Jacket" fra Make It Perfect; -og jeg har lenge hatt en plan om å sy en jakke til lillemor i et fantastisk fint ullstoff jeg har hatt liggende. I helga ble planen satt ut i livet, og her ser dere resultatet. Rimelig fornøyd selv, jeg synes den ble ganske så fin.



Det grå ullstoffet er fra Skaar Tekstil i Ålesund, og inni er det bummullsjersey fra Stenzo. Jakken har litt rynking foran på bærestykket, bak på ryggen og oppå ermene slik at det blir litt puff-effekt. Ermene brettes opp og dette er en genial detalj som gjør jakken til en super voksejakke som varer lenge.



Etter mønsteret skal jakken lukkes med en stor knapp foran. Jeg synes det blir finere å bruke to litt mindre knapper som jeg har trukket i stoffet jakken er sydd av.



På innsiden av de store knappene har jeg sydd fast små knapper som "motvekt" slik at man ikke river i stoffet om man sliter litt i det.



Jakken er sydd vendbar slik at man kan bruke den på "vrangen" også. Innerstoffet er veldig fint, men det kan fort bli litt mye... Jeg tror dessuten at det stive ullstoffet ikke er det mest behagelige inn mot huden.

Jakken er superfin på, og jeg har også sydd en matchende lue av restene fra innerstoffet.

søndag 15. september 2013

Fire kjoler klar for sending

-vel, nesten; jeg må vel til med strykejernet først.

For en tid siden hadde jeg et innlegg om bisdtandsprosjektet Dress a Girl Around the World. Nå er fire fine kjoler straks klar for sending. Det er givende å bidra til slike initiativer, og såvidt jeg vet skal disse kjolene sendes til Sør-Afrika gjennom Zulufadder.



Det får holde med fire kjoler i denne omgang, for nå er jeg klar for litt andre syprosjekter :) Vi får heller se om det kan bli noen fler ved en senere anledning...

søndag 8. september 2013

Flere t-skjorter til far

Da er de siste t-skjortene til mannen i huset ferdig. Det er samme mønster som jeg har sydd av tidligere.





Stoffet med løvene er fra Strömming Design og bilene er fra Stoff & Stil. Begge deler er matchet med stjerner fra Stofstedet og ribb fra Stoff & Stil.

mandag 2. september 2013

Trøyematch til stor og liten

Jeg synes at de nye digitaltrykkene til Stoff & Stil er vannvittig kule, og jeg er også særdeles fornøyd med stoffvalget i disse trøyene til guttene i huset.



Jerseyen med det kule printet heter Safari og er fra Stoff & Stil; det er også den svarte og grønne ribben. Svarte og hvite striper er fra Stofstedet. Mønsteret til den store t-skjorten (str trettiseks år) er det samme som skippern-trøyen fra et tidligere innlegg. Mønsteret til den lille (fem år) er fra Stoff & Stil; jeg har sydd av dette mange ganger før, men det er første gangen jeg har sydd det med lange ermer.