tirsdag 21. januar 2014

Jeg tror på sommeren...

Det var flere grunner til at jeg MÅTTE sy en sommerkjole nå midt på kaldeste vinteren. Det ene er at jeg har fått litt av de kule diagonale stripene fra Strömming i hus, her i gult og hvit, det andre er at jeg hadde lyst til å sy en av sommerkjolene fra Heilt spesiell og Jubel.
Sist, men ikke minst, har Stoff og Stil kommet med nye stoffer nå på nyåret; jeg var der og skulle kjøpe påfyll av ribb nå på lørdag og klarte ikke å gå forbi disse fantastisk søte lammene og kattungene.

Det måtte bare sys noe av disse stoffene med en gang, de er helt skjønne! What's there not to love?


Foran på kjolen.
Den rosa ribben er fra Liandlo. Kjolen er en variant av "Kløverkjole" med korte ermer, str. 98. Lillemor på to og et halvt ble minst like begeistret som meg for denne.


Bak er det søte lam...


På denne kjolen fikk jeg også prøvd meg på en type lukking i halsen jeg aldri har prøvd før, men som er ganske populær blant sy-bloggere. Kanten er av rosa interlock fra Liandlo i samme fargenyanse som ribben. Resultatet ble riktig så fint, synes jeg :)

Monstertrucker til storebror

Jeg har endelig fått sydd en kosedress til storebror av de herlige monstertruckene fra Sydilla. Rett før jul kom de populære monstertruckene i velour, og det måtte man selvfølgelig ha en bit av!



Både genser og bukse er fra favorittboken "Heilt spesiell og Jubel, sy glade klær til glade barn"; "Brun hettegenser" og "Brun bukse", begge i str.122, da de kan være litt små i størrelsen. Jeg har også lagt på litt ekstra benlengde på buksa. Da er passformen til gjengjeld helt super. Monstertruckene er matchet med brun velour fra Hilco og turkis ribb fra Stoff & Stil.



På buksa har jeg sydd inn et bisebånd laget av ribb langs sidene, samt kanten av lommen. Her vises også sømmen jeg har brukt for å sy fast lommen godt; en elastisk pyntesøm sydd med vanlig symaskin siden jeg ikke har coverstitch. Det fungerer kjempebra og jeg ble veldig fornøyd med resultatet.

tirsdag 14. januar 2014

Nok en Feliz...

Endelig er den siste Feliz i rekken ferdig og klar til å sendes nordover som tantegave til niårsdag på fredag :) Kjempefine kjoler, men nå blir det nok en god pause fra disse framover.

Jeg hadde vanskelig for å bestemme meg for hvilke bilder jeg skulle legge ut, derfor pøser jeg bare på...



I overkjolen har jeg brukt rosa feer fra Michael Miller's "Garden fairies", kjøpt fra Fabric.com. Kappene bak er også stoffer fra samme serie. I underkjolen er det smårutete, rosa "Lille Martine" fra Stoff & Stil. Siden tantejentene mine ble lovt like kjoler i bursdagsgave, er også denne pyntet på samme vis som de jeg har sydd tidligere.
For de som måtte lure på mønsteret, så er det altså "Feliz" fra tyske Farbenmix; rett og slett en kjoledrøm for alle små og store jenter!









De rosa feene er bedårende søte!



fredag 10. januar 2014

Rååsa ullkjole med bling

Sesongens siste ullkjole?
Jeg begynner å bli klar for å sy vår og sommerklær igjen, av fine og fargerike bomullsstoffer, merker jeg. Ikke så rart kanskje, så vårlig som det er her midt i januar...

Dette er nok en Kløverkjole i ull fra Heilt spesiell & Jubel-boka, størrelse 98.



Stoffet er litt tykkere, mørk rosa ullfrotte fra Janus Ull-på-rull, og ribb/kanting er ull-interlock fra Myllymuksut som jeg har farget sitrongul selv. Dette var siste rest jeg hadde av denne kule, gule ulla.



Sommerfuglene har jeg skåret ut med min Silhouette Cameo (of course...) og vinylen er "Glitter hvit vinyl" fra Sydilla.

Kjolen skal snart finne veien til en liten slektning :)