tirsdag 20. mai 2014

Premiedryss og ny kjole til vesla

Da Hummingbird-stoffet fra JNY kom, var det kjærlighet ved første blikk. Første plagg ut var en kjole til vesla i den rosa versjonen av stoffet.

Mønsteret er Kløverkjole med lang arm fra Heilt Spesiell & Jubel. I ermene er det prikkete jersey fra Olivias.no og ribben er fra Stoff og Stil.

For et par uker siden var det også bistandsuke i barnehagen til ungene, med foreldrekaffe og tombola/loddsalg. Jeg sponset lotteriet med et par t-skjorter, en kjole og noen luer.



Jeg fikk også lekt meg litt med Cameo'n min og laget 'custom made' størrelseslapper.



Kjole i katteprint

Denne er det en liten stund siden jeg sydde og den har allerede vært i bruk flere ganger. Den var en av kjolene som ble "stemt ut" fra syalongen jeg før har skrevet om.
Kjolen er sydd etter Onion 2035 i jersey med digitalprint fra Stoff og Stil.



Denne kjolemodellen har et veldig fint snitt, men det er et generelt problem at sømmen under bærestykket har en tendens til å krype oppover is stedet for å legge seg inntil under bysten. Her har jeg løst det ved å sy på en stripe med ribb, brettet som et vanlig kantebånd, langs sømmen på framsiden. I sidene går det over i et vanlig kantebånd som jeg knyter bak på ryggen. Det ble en løsning jeg likte veldig godt.