tirsdag 24. september 2013

Uptown Girl

Jeg har lenge hatt lyst til å teste ut mønsteret "Uptown Girl Jacket" fra Make It Perfect; -og jeg har lenge hatt en plan om å sy en jakke til lillemor i et fantastisk fint ullstoff jeg har hatt liggende. I helga ble planen satt ut i livet, og her ser dere resultatet. Rimelig fornøyd selv, jeg synes den ble ganske så fin.Det grå ullstoffet er fra Skaar Tekstil i Ålesund, og inni er det bummullsjersey fra Stenzo. Jakken har litt rynking foran på bærestykket, bak på ryggen og oppå ermene slik at det blir litt puff-effekt. Ermene brettes opp og dette er en genial detalj som gjør jakken til en super voksejakke som varer lenge.Etter mønsteret skal jakken lukkes med en stor knapp foran. Jeg synes det blir finere å bruke to litt mindre knapper som jeg har trukket i stoffet jakken er sydd av.På innsiden av de store knappene har jeg sydd fast små knapper som "motvekt" slik at man ikke river i stoffet om man sliter litt i det.Jakken er sydd vendbar slik at man kan bruke den på "vrangen" også. Innerstoffet er veldig fint, men det kan fort bli litt mye... Jeg tror dessuten at det stive ullstoffet ikke er det mest behagelige inn mot huden.

Jakken er superfin på, og jeg har også sydd en matchende lue av restene fra innerstoffet.

7 kommentarer:

 1. Fantastisk flott! Jenta di blir sikkert storfornøyd...!

  SvarSlett
  Svar
  1. Tusen takk! Jeg har vært på en liten gjenvisitt hos deg :)

   Slett
 2. Hyggelig! Bloggen min er relativt nyoppstartet og derfor ganske tynn foreløpig - som du kanskje oppdaget! Men det kommer snart mer! Hilsen Anne Hilde

  SvarSlett
 3. Så flott jakke!! Fint med det fargerike foret til den grå ullen, nydelig! Ja det er genialt med jakker en kan vokse i, spesielt når man legger ned mye arbeid i det :)

  SvarSlett