torsdag 20. mars 2014

Sybøker til inspirasjon

Dette er et blogginnlegg jeg har tenkt å få skrevet lenge, men siden det krever litt forarbeid har det ikke blitt før nå.

Jeg har flere sybøker stående i bokhylla her. Noen er flittig brukt, noen bruker jeg bare å bla i og drømme meg bort i, mens noen har vært lite brukt på alle måter. Likevel er det stor stas med samtlige, og flere skal det bli ;) Noe må man samle på, og jeg skal samle på sybøker!

Så her kommer noen av mine bøker, kanskje lar du deg inspirere og finner et og annet kjøpetips du også?

Heilt Spesiell og Jubel. Sy glade klær til glade barn, Kristin Thorsnes/Ane Sund
Fantastisk flott bok og flittig brukt her hjemme. Kristin og Ane er to superflinke hobbysyersker kjent fra bloggverden som Heilt spesiell og Jubel. I fjor gav de ut sybok med fokus på barneklær i morsomt design sydd av stretchstoffer. Min mening er bøker med gode mønster på barneklær i stretchstoff var en mangel i markedet. Syr du barneklær og skal ha kun en bok i bokhylla, er det denne du skal ha! Her kan du bla i boken. Jeg har sydd mye fra denne, blant favorittene er Kløverkjolen og Froske-genser/-bukse, men det er mye mer som er superfint også. Nesten alle klærne er potensielle favoritter. Noen av mønstrene, særlig bukser og gensere, kan oppleves som litt små i størrelsene. Dette er det greit å være obs på før man starter. Boken har mønster fra nyfødt og opp til åtte år.
Boken kan kjøpes/bestilles i de fleste bokhandlere, på nett kan du bl a kjøpe hos Adlibris
Her er noe av det jeg har sydd fra denne boken, og mere er på vei.

Girls Style Book, Yoshiko Tsukiori
Japanske sybøker er nydelige, og mange av de er nesten som små kunstverk i seg selv. En egen stil; mange har mye til felles med fransk landstil. Jeg har flere japanske sybøker og liker veldig godt å bla i de. Det er særlig kjoler av ulike slag jeg drømmer om å sy fra disse bøkene. Om du liker japanske sybøker, finnes det mye bra lesing på denne bloggen. Denne er på engelsk og har mange fine kjolemønster. Boken kan du bla i her. Her og her kan du se noen kjoler jeg har sydd fra denne boken.
Boken er å få kjøpt på Amazon eller hos Adlibris.

Oshare Ga Suki Na Onnanoko No Fuku (Fashionable clothes girls like?), Akiko Mano
Denne boken finnes dessverre ikke på engelsk*, men den inneholder også mange fine kjoler. Jeg kjøpte den først og fremst pga kjolen på framsiden. Den skal definitivt sys en vakker dag.Her finnes en review med mange bilder fra boken. Jeg bestilte boken fra Japan og er usikker på hvor ellers den er å få kjøpt.
*Rettelse: Denne boken kom faktisk på engelsk i 2014 og kan bl a kjøpes hos Adlibris :D

Sunao De Kawaii Onnanoko No Fuku (Cute Girl Clothes Straightforward), Akiko Mano
Jeg klarte ikke å motså det fantastiske bildet på framsiden av denne boken! Her er det mye forskjellige klær; det som skal syes er en variant av en pillowcase kjole med knytingen bak. SKREKK & GRU har sydd en variant av denne på bloggen sin.

Sew Chic Kids, Ruriko Yamada
Denne boken kan du bla i på Amazon. Her er det også litt gutteklær som fine skjorter og shortser.

Carefree Clothes for Girls, Junko Okawa
Denne boken er veldig typisk fransk landstil med mye linstoffer, blonder og røffe kanter lag på lag. Denne kan man også bla i på Amazon.

Stylish Dress Book: Wear with Freedom, Yoshiko Tsukiori
Samme forfatter som 'Girls Style Book' over, men dameklær; mye kjoler og bluser. Her kan du bla i den.

Feminine Wardrobe, Jinko Matsumoto
Siste japanske sybok i denne omgang. Denne boken ble kjøpt pga kjolen på framsiden, som SKAL syes en dag. Bla her.

Grains de couture pour enfants, Ivanne Soufflet
En fransk sybok med en litt annerledes og egen stil. Dette er nok en bok som er konfekt for øye, og klærne har mange morsomme og småsære detaljer. Jeg har ikke sydd noe særlig fra denne, men artig bok å bla i og la seg inspirere av. Det finnes en nydelig kjole i boken som jeg har planer om å sy; 'Robe Alula'. Du får en god ide om hvilken stil det er på bloggen her.

Sewing Clothes Kids Love, Nancy Langdon/Sabine Pollehn
Bok fra Farbenmix med urtypiske mønster fra den kanten. Kapper, farger, fest og maksimalisme. Av og til trenger man det... I denne boka finnes mønster på den fantastiske Feliz-kjolen som jeg har sydd noen eksempler av. På Amazon kan man bla i boka :)

Sewing With Whimsy, Kari Mecca
Kjoler i pastellfarget maksimalisme :D Bøkene fra Kari Mecca er sukkersøte, med pastellfargede kjoler med masse pynt og stæsj. Jeg har ikke sydd så mange av de selv, men boka inspirerer til å spinne tanker rundt nye klær jeg vil sy og pynteteknikker jeg vil prøve. En artig feature med boka er at Kari Mecca viser hvordan man kan lage den mest fantastiske pynt, som blomster og forskjellige rosetter, av kroklisser. Her får du litt inntrykk av boken. 'Sunshine on my shoulders' er en kjole som definitivt skal finne veien til lillemors garderobe.

More Sewing With Whimsy, Kari Mecca
Som navnet røper; enda flere kjoler i pastellfarget maksimalisme :D Bøkene ligner veldig på hverandre i stilen, men kjolene i denne liker jeg kanskje hakket bedre enn i den første boken. Her får du litt inntrykk av boken. Den usymmetriske etasjekjolen 'Sassafras' liker jeg veldig godt. Stoffer er kjøpt inn, og den skal sys nå før sommeren. Se så fin den er, og legg merke til pyntedetaljene laget av kroklisser. Denne kjolen er også en super måte å bruke opp restetøy på.


Dette var vel snaut halvparten av bøkene jeg hadde planer om å blogge om. Jeg skal spe på med nye bøker etter hvert :)

6 kommentarer:

 1. Så mye fint du lager. Flott beskrivelse av bøkene. ★★★Det var en god ide.★★★

  SvarSlett
 2. Takk, godt å se at det finnes annet på markedet enn HS&J.

  SvarSlett
 3. Her var det jammen noen nye bøker...
  Sukk..
  :D

  SvarSlett
 4. Måå dere lage disse innleggen..nå har jeg 3-4 bøker til på tur i posten hit ;P

  SvarSlett
 5. Så kjekt at dere blir inspirert!!! Om dere kjenner til noen skatter som ikke er her, men som burde finne veien til bokhylla mi, er jeg absolutt åpen for tips :D

  SvarSlett
 6. Det er ett flott innlegg du har laget Kristin og veldig kjekt å få litt opplysninger før man kjøper. Har ingen tips akkurat nå, men skal huske på deg om jeg kommer over noe ;)

  SvarSlett