tirsdag 28. mai 2013

Potensiale for et langvarig forhold

Jeg har kjøpt meg ny symaskin, en Janome MyLock 644D; -en såkalt overlockmaskin. "Alle" som syr en del er ekstremt begeistret for sine overlockmaskiner og mener at det var en liten syrevolusjon å få en slik i hus. Jeg lot meg friste og gikk til innkjøp av vidunderet en regntung vårdag i midten av april. Etter første møte var jeg, mildt sagt, betenkt i forhold til hva jeg hadde brukt penger på. Det gikk alt for fort, maskinen skjærer i stoffet og det er lite rom for anger om man syr feil. Det gikk over stokk og stein for å si det rett ut.

Maskina ble stående et par uker urørt og jeg bare skulte bort på den imens jeg sydde skikkelige klær på den skikkelige maskina mi; den som jeg er godvenner med.

I forrige uke kom jeg meg endelig på introkurs hos Asker og Bærum Symaskinsenter, der jeg hadde kjøpt maskina. Det var opptur De Luxe, og jeg fikk gode råd og tips om syteknikk. Jeg fikk også testet ut mye av det jeg ikke skjønte helt fra brukerhåndboken. På kvelden lot jeg det bare stå til og satte overlocknålene i en av de fineste (synes jeg) stoffene jeg hadde liggende. Resultatet ble et sett i jersey til vesla; kjole, haremsbukse og pannebånd. Om noen synes at det blir vel mye å kle opp ungen i orange fra topp til tå, kan jeg være tilbøyelig til å være enig det. -Men det får stå sin prøve; stoffet er et fantastisk gladstoff!Rundet ermene på kjolen har jeg sydd en rynkesøm; det er helt fantastisk enkelt med overlocken, og kantet med hvit ribb. Det ble ganske så lekkert og er et fint alternativ til å sette i strikk. Rundt kanten nede på kjolen har jeg sydd en rullefald og satt trådspenningen slik at man får litt bølgeeffekt. Enkelt, kjapt og fint :) Jeg har kantet med ribb rundt halsåpningen og brukt de samme båndene til å knyte sammen bak; der er det en liten splitt slik at det er lettere å få over hodet. (Kjolen ligger altså bak fram på bildet)

Buksa, som kalles "Summer Sea" og finnes i siste Ottobre (nr. 3/2013), har ribb i livet og nede rundt beina. Da fikk jeg testet det også. Litt knot med den trange benribben, men det gikk overraskende greit. Passformen er av typen litt vid og knelang.

Pannebåndet er litt mer plankekjøring, men det er viktig å starte med noe som får opp selvtilliten :D

Alt i alt er jeg veldig fornøyd med resultatet. Sømmen fra en overlock ser veldig profesjonell ut og det gir klærne et løft. Det går veldig kjapt å sy og man slipper å kaste over kantene. Viktigst av alt: Underveis ble jeg veldig komfortabel med maskinen, og koste meg med syingen. Jeg angrer absolutt ikke på kjøpet og kan nå skjønne hva begeistringen bunner i hos andre "sydamer".

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar