tirsdag 20. mai 2014

Kjole i katteprint

Denne er det en liten stund siden jeg sydde og den har allerede vært i bruk flere ganger. Den var en av kjolene som ble "stemt ut" fra syalongen jeg før har skrevet om.
Kjolen er sydd etter Onion 2035 i jersey med digitalprint fra Stoff og Stil.Denne kjolemodellen har et veldig fint snitt, men det er et generelt problem at sømmen under bærestykket har en tendens til å krype oppover is stedet for å legge seg inntil under bysten. Her har jeg løst det ved å sy på en stripe med ribb, brettet som et vanlig kantebånd, langs sømmen på framsiden. I sidene går det over i et vanlig kantebånd som jeg knyter bak på ryggen. Det ble en løsning jeg likte veldig godt.

3 kommentarer:

 1. Åh, knallstilig kjole! Er den vanskelig å sy? Jeg er helt ny innen hobbysøm og drømmer om å sy kjoler til meg og min lille datter. :) Har du kanskje tips til mønstre og stoffer som kan passe for en totalt uvitende newbie syerske? :)

  SvarSlett
  Svar
  1. Hei Monica, så hyggelig! Klessøm er en knallkjekk hobby :D Mitt beste tips er å melde seg inn i facebokk-gruppene "Vi Sygale" og "Voksne Sygale"; der er det inspirasjon, tips og hjelp å få i bøtter og spann! Ellers må du gjerne bla litt i bloggen min, tror jeg har referert til mønster jeg har brukt på det meste. I boken "Made by Me" finner du mønster på Sukkertøykjole; den er enkel å sy og knallfin i snittet :)

   Slett
  2. Tusen hjertelig takk for tips Kristin! :) FB gruppene er nye for meg, kjekt! Jupp har hørt flere anbefale boken Made by me, må nok gå til anskaffelse av den. :) Jeg klør i fingrene etter å sette i gang. ;)

   Slett