fredag 25. januar 2013

Inspirasjon på en fredag

Fredagen ble tilbragt hjemme i dag med febersyk Solveig. Imens lillemor sov, forsvant jeg ut på verdensveven for å la meg inspirere av alle de flotte syprosjektene som finnes der ute. Jeg endte opp med at dagens tema ble noe som jeg egentlig har flørtet litt med tanken på tidligere, nemlig japanske sybøker.
Japanske sybøker er virkelig en fryd for øyet, og bildene er små kunstverk i seg selv.Jeg har allerede satt meg opp på venteliste for å kjøpe "Girls Style Book" av Yoshiko Tsukiori når denne kommer på engelsk i april.Det ballet like godt på seg med at jeg bestilte denne fra en japansk nettbutikk og akter å sy kjolen på framsiden til Solveig eller en annen liten venninne en eller annen gang. Var i utgangspunktet litt småbekymret for å lese mønsterveiledning på japansk, men da jeg fant denne "Sew Along"'en på nettet var det ingen tvil. Denne kjolen har jeg sett på før, og den spøkte også i bakhodet da jeg sydde ballongkjoler i fjor høst. Jeg synes den er aldeles nydelig, og størrelsen på mønsteret går opp til ca 8-10 år (130).

Det er mulig at det har blitt en ny hobby å kjøpe sybøker jeg aldri syr noe fra, men hvorfor ikke? Det er inspirerende og morsomt å bla i fine sybøker, og innimellom fester det seg en og annen kreativ ide jeg kan bruke på andre syprosjekter. Fra før har jeg boken "Grains de couture pour enfants" av Ivanne Soufflet med fransk mønsterveiledning. Jeg har aldri sydd et plagg fra den, men det er en nydelig bok som jeg liker å bla i mens jeg drømmer om framtidige prosjekter.Helt på tampen må jeg jo ta med litt inspirasjon for å sy til gutta også.
Jeg har noen små prosjekter til Sivert på gang, og venter egentlig på å få noe grått linstoff i posten.
Planen er å sy et helt sett med bukse etter dette kule "Nowhere Man Pants"-mønsteret, bondeskjorte etter mønster fra Stoff og Stil, samt denne herlige capsen i matchende stoff. Ingen trenger å holde pusten da, for det tar nok litt tid før det blir ferdig ;)God helg, folkens!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar